Sveže voće Sveže povrće
Zamrznuto voće Zamrznuto povrće
Slatki program Kiseli program
Ru En Sr

Vina

Vinarija

KRIKOVA su drugi po veličini podrumi u Moldaviji, odmah posle MILESTJI MICI (koj su istovremeno i najveći na svetu). KRIKOVA podrumi se mogu pohvaliti sa preko 120 km dugim lavirintskim putevima i tunelima.. Pedesetih godina XX veka tuneli i lavirinti su pretvoreni u podzemni vinski tržni centar – VINARIJU.

Polovina podzemnih puteva se koristi za odlaganje i čuvanje vina. Podzemni putevi – ulice, su dobile nazive po vrstama vina koje se u njima čuva. Podzemni "GRAD VINA" ima svoja skladišta, vinoteke, sobe za degustaciju i druge objekte, i nalazi se i do 100 m ispod nivoa zemlje. U njemu se čuva 1,25 miliona boca retkih vina. Najstarije je iz 1902. Stalna temperatura prostora je 12°C tokom cele godine (a što je idealna temperature za čuvanje vina). Ovo mesto je posebno poznato i po tome što su se ovde tokom nacističke invazije Sovjetskog Saveza krili Jevreji u vinskim buradima.

Legenda kaže i da je 1966. astronaut Jurij Gagarin ušao u podrume i izašao iz njih dva dana kasnije. Ruski predsednik Vladimir Putin je ovde proslavio 50-i rođendan.

Magic Wine - Vina sa geografskim poreklom

Sofisticirana vina, proizvedena od klasičnih sorti grožđa na plantažama u centralnim i južnim regionima Moldavije. Ističu se harmonijom ukusa, i nežnim cvetnim bukeom ili bukeom sa aromom jagoda. Čistoća boje kao i elegantna, stilizovana flaša obavijena pergamentom –čine ova vina prekrasnim dodatkom prazničoj trpezi. NJihovo pakovanje privlači pažnju i predstavlja ukras svake prodavnice, kafića ili restorana.Firma Magic fruits Land otkupila je eksluzvno pravo na žig i ime Magic wine, tako da ostajemo u Srbiji eksluzivni zastupnici ovih magičnih vina.

Cabernet

Kvalitetno suvo crveno vino, proizvedeno od grožđa visokog kvaliteta sorte Kaberne-Sovinjon,. Vino se odlikuje harmoničnim bukeom sa aromom zrelih jagoda, badema i ljubičice, sa pažljivo izbalansiranim ukusima suvih šljiva, zrelih višanja i začina.

Alc. min. 12%
0,7 L

Merlot

Kvalitetno suvo crveno vino, proizvedeno od grožđa visokog kvaliteta sorte Merlo, odgajanog u centralnim i južnim regionima Moldavije.

Ističe se bogatim i izraženim bukeom sa aromom zrelih jagoda, kafe i čokolade, sa blagim, baršunastim, izbalansiranim ukusima suvih šljiva, vanile i začina.

Alc. min. 13%
0,7 L


Chardonnay

Kvalitetno suvo belo vino, proizvedeno od grožđa visokog kvaliteta sorte Šardne, odgajanog u centralnim i južnim regionima Moldavije.

Ovo je harmonično vino je svetle boje slame, sa zlatnim odsjajem, i ističe se čistim i bogatim bukeom sa nežnim cvetnim notama, gde preovladava aroma ruže. Osvežavajućeg, punog ukusa, sa karakterističnim notama badema i meda.

Alc. min. 12%
0,7 L

Sauvignon

Sauvignon je kvalitetno suvo belo vino proizvedeno od Sauvignon grozdja, koje se gaji u centralnim delovima Moldavije.

Alc. min. 11%
0,7 L


Pinot Noir

Pinot Noir je kvalitetno crveno suvo vino proizvedeno od Pinot Noir grožđa, koje se gaji u centralnim i južnim delovima Moldavije.

Alc. min. 11%
0,7 L

Lacrima Dulce

Originalno penušavo vino proizvedeno po ASTI tehnologiji.

Alc. min. 10,5%


Cricova Roze

Originalno penušavo vino proizvedeno po ASTI tehnologiji.

Alc. min. 10,5%